selamat kembali~~~~

Standard

assalamualaikum….yuhuuuu!!!!

aku da kembali…kepada nina+shaza yang rajin jenguk2 muka blog aku ni..terima kasih…nina sampai merayu..”ko pegi mana sairah???!!!” hahahahah lawak tol…

terima kasih kepada yana coz stil ingat aku….

aku da xleh bukak selalu…celcom xsayang aku sebab aku xsayang dia…b’band aku kena potong…sori kepada fan setia aku..nina…hahahahahahahahha

Advertisements

life as asasian~~finish already~~

Standard

assalamualaikum

post yg ni paling aku xsabar nak taip…huhuhuhu akhirnya..Allah makbulkan doa aku habiskan hidup sebagai seorang student asasi..lega rasanya bila da xsakit pala tengok fizik..berdengung tengok kimia…berdesing tengok bio…n berjuling tengok math…fuhhh…inilah nikmat bila habis belajar…masa spm dulu xrasa sangat sebab duduk 2 minggu kat rumah pergi plkn…habis plkn ja kerja…berhenti kerja sambung asasi..aku ingat nak berehat balik rumh ni..tapi……………………aku kena cari duit…i have to..aku nak beli apa yang dah lama aku nak beli…huhuhuhuhuhu…plezzzz aku nak kumpul duit…

hahahah…hidup asasi sangat memeningkan+menyeronokkan…pening belajar dan seronok belajar…sama masa sekolah dulu…enjoy ja..

yup..tarikh keramat 11 april ni…result keluar…aku paling nervous kalau result keluar…boleh sampai muntah..jawap periksa pon xmacam ni…happy always…hehehehhe

apa2 pon..sekarang aku kat rumah pakcik aku..kat rawang..malu sangat tadi bila aku silap pergi cafe nina…cafe dia city cafe..aku pergi sara cafe…nina kata sara cafe tu hindu punya…arghhh!!!malu nak jumpa orang rawang…tapi xpa..aku stil leh control ayu aku..awww…wekkkk..

xsabar nak balik kedah~~

p/s~dah habis dua novel ramlee awang murshid..totally in love wit saifudin..huhuhu

diner~~

Standard

assalamualaikum

semalam masa aku edit gambar dengan afiah…aku sedar something…perasaan marah aku dekat makhluk tu da hilang..

hilang macam debu yang dibawa angin…yup..macam tu ja…

salah satu sebab aku teringat kak irmah kata “sabda nabi..walau dihadapan musuh sekalipun berbuat baiklah kamu”

yup…tiba2 teringat kata2 ni…maybe ni la petunjuk Allah..hilangkan perasaan marah tu kerana ada syaitan di sebaliknya…hilangkan perasaan marah tu jika hati mahu tenang..ok..sekarang aku da sedikit tenang..biar la apa yang terjadi..aku tahu apa yang berlaku aku tahu apa yang aku buat…kalau untuk kebaikan bersama kena korbankan.lukakan hati aku..aku da xkisah..aku ingat kata2 nina “buat lah apa yang ko rasa itu yang terbaik asalkan ko tak membelakangi ibu bapa ko”

aku tambah sikit nina…Allah dan ibu bapa..

sekarang ni nak dekat final..aku rasa sedih lak..dulu rasa nak balik cepat2…tapi hati aku pun nak balik juga…dah lama xjumpa mama dengan abah..kangan sangat…

azlin bagi tau semalam..”jangan tacing2 sekarang..belum final dengan meronggeng lagi”

yup aku tau…aku bukan apa..aku takut xsempat ja…xtacing pon…hehehehehh

apa yang aku pikir sekarang aku nak topup balik chemistry dengan bio aku…aku dapat rasa dua mata pelajaran ni lagi2 kimia..carry mark aku sangat2 la sikit…markah test 2 pon xmembantu…so,kena usaha lebih lagi untuk final nanti…yakin saira jangan cuba2..capai cita2 tu..

yup..lagi satu…

aku belajar sesuatu hari ni..

~jangan bermimpi pada sesuatu yang kita sedar benda tu xmungkin terjadi…akhirnya hati kita sendiri yang akan terluka..

~jangan berjanji pada sesuatu yang xmampu kita buat..

yes..i’m waiting since 6 a.m…dan aku sedar aku tunggu untuk memusnahkan hati aku ja…

 

banyak benda berlaku~~

Standard

Assalamualaikum

ok…sekarang nak final exam…

aku bz sangat…konon wat bz la…hehehehheheh…3hb hari jadi tikah..luv u my baby…hepi belated beday…even aku da ucp lam nset…tapi aku nak ucap kat sini gak…k my dear…aku xsabar sangat nak balik jumpa hg,su,com,shaza…nak lepak2 kat kedai nayan…gelak macam orang gila…sekarang masing2 bz…yala..hg da nk jadi nurse da…aku nk tunggu sampai hg jumpa ngn mayat…macam na reksi hg nanti..heheheheh..hg kan sangat “berani”..hahahha sangat berani sampai kalau kita sembang sampai subuh..hg ajak aku teman pi toilet..kalau boleh hg nak ajak aku sekali kencing sama2…aku ja yg tolak tawaran hg tuh..hahahhahhaha xnak buat maksiat di pagi hari…esok nya kita tidur macam org gila..malu bila pkir2 balik…junior kita mesti ingat kakak2 senior depa ni xsedar diri nak spm da..hahahah depa xtau kita wat “ceramah agama”, “motivasi” tntang “masa depan”…hahahhaha rindu nya…tapi sue rajin xikot kan??ya la…dia lagi pentingkan tidur dia..aku xtau kenapa..dok dengan hg sampai pukul 6 pg..boleh xtido…tapi duduk dengan buku pukul 10 pon aku da ngantuk..maybe buku xda dalam hati aku…hampa ada kot..hahahahha

sebut buku teringat aku kena ketuk kepala dengan cg malek coz dia engat aku tidur time prep..aku bukan tidur la..aku membayangkan bagaimana negara kita nak merdeka dulu…hehehhehe kan tengah study sejarah…rindu zaman sekolah..walaupon aku jahat..aku ada teman yang ada ketika aku susah dengan senang..walaupon aku baik kat sini..aku xjumpa teman yang macam tu…maybe aku xnampak..ya la big kan suka kata mata aku ni sepet..sarip lak rajin tanya aku ni buka mata ka x?even abah aku sendiri pun kata mata aku cemey tau…walaupun mata aku ni ikut dia…ok..sambung balik cerita…kat sini aku jadi orang baik…insaf dengan perbuatan jahat aku dulu..tapi xjumpa lak “teman” tu…bila nak cari hati masing2 sakit..so, aku rasa aku nak blah cepat2 dari sini and jumpa hampa balik..bia kat sini jadi kenangan yang pahit..aku xnak semua ni..tapi benda yang aku xnak tu Allah uji..maybe Allah nak suruh aku buka mata kot..jangan menonong pilih kawan..yup…hidup keseorangan lagi baik dari ada teman kalau merosakkan lagi keadaan..rindu la kat hg tikah…aku harap da xjumpa da nanti makhluk ni…bukan putus persaudaraan..tapi aku xnak masing2 sakit hati…aku lega sekarang da study week..maknanya da xda kelas..bila da xda kelas..aku da kat rumah ja…bila aku kat rumah..maknanya aku xpayah da jumpa makhluk2 tu..aduh…lega betul..erk..banyak nya aku cerita…hg xbaca siap hg tikah…siput sedut..anyway..i’m stil ok..kalau hg nak tau perangai aku ni nina ja yang tau..even housemates aku pon xtw tau…punya hebat aku lindung perangai uh..heheheheh hg boleh buat x tikah macam aku?????hahahahahahahahah

miss u very much…!!!

ada lagi satu..aku da habis test…alhamdulillah..aku harap test 2 ni le tampung markah test 1 aku…test 1 dulu sangat teruk..maybe banyak main kot..heheheheheh hg jangan risau aku kat sini tau..aku kan da biasa hidup xda kawan…aku risau hg ja..selalunya kalau xda aku…mesti ada sue..ni kami xda..hg jaga diri elok2 tau..xnak sakit2..hg kalau xda kami ada ja benda hat xelok jadi..tengok awal sem demam..pak gad berkenan..ai…jangan jatuh cinta ngan pak gad tu tw..cian kat pakwe hg..nama pa tah?aku lupa la..ramai sangat..hhahahahahhaha

aku sayang hg dengan su sangat2..yg hidup dengan aku 5 tahun..eh..aku terjiwang lak kali ni dengan hg…hg tiak siap hg…gelak guling2 tau…xnak emo2..hehehhehe

bz~~

Standard

assalamualaikum

yup..minggu ni aku sangat tersangat la bz…coz minggu test…walaupun sempat berblog ni…hehehheheh tapi aku memang sangat sibuk…sibuk study..baru rasa seorang pelajar tu..hahahhah selama ni x..hehehehhehehheh

aku sungguh2 study bila nak test chem dengan phy…betul2 sungguh la…sem lepas pon xmacam ni…tapi aku rasa aku xlepas chem..phy pon tah lah…aku takut tersalah faham…huhuhuhuhuhuhuhu

aku xsabar nak habis asasi…aku xsabar rasabelajar kat tempat baru…aku xsabar nak mulakan kehidupan bru…kenapa???ubat hati…..kenapa??biar lah aku dengan Allah ja yang tau….

BIG APPLE DONUTS

Standard

assalamualaikum

hal ni berlaku semalam…

nina : teringinnya tengok donut ni..

aku : t ct study week kita pergi ek..kat SACC

pas isya’….

aku : nina kita kluar esok la…takut cuti study week nanti takut xsempat pula..

nina : ok…hehehehehhe tq..

aku : cis…xpa la..aku xkisah pon..

hari ni…….

aku keluar dengan nina pergi SACC…hehehhehehhe sedap gila…..yummmmy~~

 

 

hehehehehehe….sedap~~~